Empanaditas de arroz con leche

Empanaditas de arroz con leche

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Empanaditas de arroz con leche. One of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Empanaditas de arroz con leche is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Empanaditas de arroz con leche is something that I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Empanaditas de arroz con leche, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Empanaditas de arroz con leche delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Empanaditas de arroz con leche is 25-30 empanadas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Empanaditas de arroz con leche estimated approx 30-40 minutos.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Empanaditas de arroz con leche using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

Fáciles de hacer y súper deli.🤤

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Empanaditas de arroz con leche:

  1. Para el arroz con leche
  2. 2 tazas agua
  3. 1 taza arroz
  4. 1/2 taza leche entera o deslactosada
  5. 1/2 taza leche evaporada
  6. 3/4 taza leche condensada
  7. 1 rollito canela (tamaño regular)
  8. Para la masa
  9. 3 tazas harina
  10. 2 cucharadas polvo para hornear
  11. 5 cucharadas azúcar
  12. 1 huevo
  13. 45 gr mantequilla
  14. 1 cucharadita canela en polvo
  15. 1/2 taza leche (casi)
  16. Opcional
  17. al gusto azúcar glass
  18. al gusto canela en polvo

Steps to make to make Empanaditas de arroz con leche

  1. Empecemos con el arroz con leche, en una cacerola pon las dos tazas de agua y agrega el arroz, espera hasta que el arroz esté suave
  2. Cuando este suave agrega la leche entera, leche condensada, leche evaporada
  3. Por último agrega la canela y mezcla a fuego medio 15 min o hasta que se evapore, retiramos del fuego y dejamos enfriar (puedes quitar la canela o dejarla)
  4. ¡Seguimos con la masa! En un recipiente vierte la harina, azúcar
  5. Vierte también el polvo para hornear, canela, el huevo
  6. Y por último la mantequilla, empieza a incorporar los ingredientes en tu recipiente, puedes pedir ayuda de alguien para que vayas incorporando la leche de poco en poco así notas que tanto necesita tu masa (no debe quedar espesa)
  7. Cuando se hayan incorporado tus ingredientes, espolvorea en tu mesa un poquito de harina (tu mesa debe estar limpia) y empieza a amasar, si notas que tu masa deja de pegarse a tus dedos ¡está lista!, ahora coloca en tu recipiente, tápala y refrigera por 25 min, aprovecha ese tiempo para poner a calentar tu aceite con una flama muy bajita
  8. Transcurridos los 25 min saca tu masa y extiende con ayuda de un rodillo (si no tienes no te preocupes lo puedes hacer con un vaso, va a costar más pero se puede). Luego has pequeños círculos con un cortador (si tampoco tienes puedes hacerlo con una tapa del tamaño que gustes tus empanadas), una vez hechos tus círculos extiendelos aún más con el rodillo (debe quedarte delgada tu masa).
  9. Con una cuchara coloca el arroz con leche por el medio del círculo, dobla como una quesadilla y con un tenedor aplasta los borde por ambos lados, quedara algo similar a la tercera imagen o te puede quedar más bonito 😊
  10. Fríe tus empanaditas en el aceite con cuidado para no quemarte, al sacarlas colócalas en un recipiente con unas servitoallas para quitar el exceso de aceite, para terminar y claro depende de gustos puedes espolvorear con un poco de azúcar glass y canelita en polvo, ¡que las disfrutes! 🤗

As your experience and self-confidence expands, you will discover that you have more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual preferences gradually. Whether you intend to serve a recipe that utilizes less or more ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make simple modifications to accomplish this goal. Simply put, begin making your recipes promptly. As for fundamental cooking skills for beginners you don't require to discover them yet only if you understand some basic cooking methods.

This isn't a total guide to quick and simple lunch recipes yet its good food for thought. With any luck this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Speedy Empanaditas de arroz con leche. Thanks so much for your time. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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