Envuelto de pollo en hoja de plátano

Envuelto de pollo en hoja de plátano

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Envuelto de pollo en hoja de plátano. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Envuelto de pollo en hoja de plátano is one of the most popular of current trending foods on earth. It is simple, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Envuelto de pollo en hoja de plátano is something that I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Envuelto de pollo en hoja de plátano, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Envuelto de pollo en hoja de plátano delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Envuelto de pollo en hoja de plátano is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Envuelto de pollo en hoja de plátano estimated approx 1 h 45 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Envuelto de pollo en hoja de plátano using 12 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Esta receta es la técnica de cocción al vapor en olla express de envoltura en hoja. Retoma la parte de un tamal y lo combina con un mixiote, dando por resultado un híbrido nuevo en la cocina mestiza mexicana.

Muy recomendable para agasajar en reuniones familiares.
#Pollo

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Envuelto de pollo en hoja de plátano:

  1. 12 muslos grandes de pollo sin hueso y con piel limpia
  2. 30 gramos chile guajillo
  3. 30 gramos chile puya
  4. 1 cebolla grande
  5. 4 dientes ajo
  6. 1 ramito epazote
  7. 1 hoja acuyo u hoja santa
  8. 4 hojas grandes de plátano quemadas
  9. 1 kilo nopales hervidos, lavados y escurridos
  10. al gusto Sal y pimienta
  11. 2 jitomates muy maduros
  12. 200 de chile serrano en rajitas

Instructions to make to make Envuelto de pollo en hoja de plátano

  1. Poner a hervir con media taza de agua los chiles con venas, la cebolla, la hoja santa o de acuyo, los jitomates y el ajo en una cacerola. Taparlos, apagar el fuego luego de hervir y dejar que los chiles se ablanden por 1 hora. Reservar.
  2. Licuar los chiles y todo lo demás hasta obtener un puré muy espeso. No añadir más agua.
  3. Poner a fuego bajo el puré de chiles y sazonar con sal y pimienta hasta que cueza. Retirar del fuego y dejar que enfríe.
  4. Cortar trozos de hoja de alrededor de 35 cm de largo. Colocar un espejo de puré de chile, una pieza de muslo con la piel hacia abajo, salpimentar la parte de arriba, colocar unas cuantas rajitas de chile serrano, unas ramitas de epazote, nopales y un poco más de puré de chiles.
  5. Cerrar con mucho cuidado la hoja como un tamal. Primero los lados opuestos hacia el centro solapados, luego los extremos restantes sobre los primeros apretando. Una recomendación es que los envuelva en plástico de cocina para que no se abran. Haga lo mismo con todos los restantes.
  6. Ponga una rejilla de vapor en el fondo de su olla express, ponga 1 ½ dedos de agua y coloque los envueltos dentro. Es posible que no todos quepan al mismo tiempo, por lo que de suceder, hágalo en tandas.
  7. Cierre la olla, coloque la válvula y lleve a fuego alto. Desde que suene fuerte el chorro de vapor, serán aproximadamente 25 minutos de cocción. Pasado el tiempo, apague el fuego y deje que pierda presión sola, tal vez otros 20 minutos.
  8. Saque cada envuelto con cuidado de no quemarse y ponga en el plato. Tenga mucho cuidado de no quemarse con el vapor al abrir las hojas.
  9. Coma muy caliente y con calma.

As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or even more components or is a little essentially zesty, you can make straightforward changes to accomplish this objective. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for fundamental cooking skills for beginners you do not need to learn them however only if you grasp some easy food preparation techniques.

This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch dishes but its good food for thought. Ideally this will get your innovative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Ultimate Envuelto de pollo en hoja de plátano. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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