Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela

Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela

Hey everyone, it's Drew, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela is one of the most popular of recent trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela is something which I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela is 10 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela estimated approx 60 minutos.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela using 5 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Estos ricos tamalitos se preparan en tierra caliente para ser exacta en el sur del Estado de México

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela:

  1. 12 elotes tiernos con todo y hoja para hacer el tamal
  2. 1 cucharada mantequilla
  3. 1/2 taza leche
  4. Para la salsa:tomate verde, chiles verdes,ajo al gusto y sal
  5. Para acompañar: Queso fresco o ranchero y crema natural

Instructions to make to make Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela

  1. Deshoja los elotes sin romper la hoja por que con ella vas a hacer tus tamales
  2. Una vez deshojados rebana los elotes uno por uno y reserva el grano
  3. En la licuadora pon el grano, la leche y la mantequilla, licúa bien hasta obtener una masa espesa, puedes agregar un poco de leche sí tu masa lo demanda
  4. Listos para hacer los tamales:
  5. Toma una hoja del elote y en la parte de adentro con una cuchara sopera coñoca cucharada y media de la masa cierto la hoja de manera envolvente pero ojo sin apretar para que la masa no se salga y dobla la punta...continúa con este procedimiento hasta terminar tu masa
  6. En una vaporeara coloca agua y pon a calentar...una vez caliente coloca los tamales uno por uno cuidando que se sujeten entre sí...ya que los tengas todos acomodados tapa con una bolsa grande y coloca la tapa encima.
  7. Deja hervir por 15 minutos cuidando que no se te quede sin agua tu vaporera de preferencia no destapes los tamales para que se cuezan de manera más uniforme y así te queden más esponjosos...pasado el tiempo puedes sacar los tamales con mucho cuidado por que el vapor está muy caliente y listo!!!
  8. Para la salsa: Asa en el comal los tomates, los chiles y el ajo. Una vez asados muele en el molcajete empezando por el ajo con sal después agregando los chiles y después los tomates sí no tienes molcajete lo puedes hacer en la licuadora
  9. Para servir lo puedes hacer como se muestra en la foto con un buen pedazo de queso fresco, cremita y salsa...créeme no te vas a arrepentir quedan buenísimos!!!

As your experience as well as self-confidence expands, you will locate that you have more natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal tastes over time. Whether you intend to offer a dish that utilizes fewer or more active ingredients or is a little more or less spicy, you can make basic modifications to attain this objective. In other words, start making your recipes in a timely manner. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't require to learn them however just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a total overview to quick as well as easy lunch dishes however its great food for thought. Ideally this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Easiest Way to Prepare Favorite Tamales de elote (no uchepos) estilo mi abuela. Thank you very much for reading. I am confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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