Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero)

Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero)

Hello everybody, it's Louise, welcome to my recipe page. Today, we're going to make a distinctive dish, Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero). It is one of my favorites. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero) is one of the most popular of current trending foods on earth. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. They are nice and they look fantastic. Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero) is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero) using 29 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.

COMENTARIOS: Esta receta es de la chef Karina Torres, que crea una distinción en el pozole verde al elaborarlo con pipian. Este especie de mole se caracteriza por estar elaborado a base de semillas, en específico la pepita de calabaza, y al elaborarlo es muy importante no dejar que hierva, ya que se puede cortar.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero):

  1. 250 gr Maíz cacahuazintle
  2. 1/2 pieza Cebolla blanca
  3. 250 gr Maciza de cerdo
  4. 250 gr Espinazo de cerdo
  5. 250 gr Cabeza de cerdo
  6. PARA EL PIPIÁN:
  7. 3 hojas Lechuga orejona
  8. 4 hojas Espinaca
  9. 5 ramas Cilantro
  10. 1 rama Epazote
  11. 10 piezas Tomate verde
  12. 2 piezas Chile serrano
  13. 1 pieza Chile poblano
  14. 50 gr Pepita
  15. 1 diente Ajo
  16. 3 piezas Pimienta gorda
  17. 3 piezas Clavo de olor
  18. c/s Manteca de cerdo
  19. 1 pizca Comino
  20. c/s Sal de grano
  21. PARA LA GUARNICIÓN:
  22. 50 gr Chicharrón de cerdo
  23. 1 pieza Aguacate
  24. 1 gr Orégano seco
  25. 100 gr Cebolla blanca
  26. 2 piezas Limón
  27. 200 gr Chorizo
  28. 5 piezas Tortilla
  29. c/s Aceite vegetal

Instructions to make to make Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero)

  1. Nixtamalizar el maíz (en caso de comprar el grano sin limpiar); tatemar la 1/2 pieza de cebolla; cortar en trozos la maciza y el espinazo; limpiar y rasurar la cabeza de cerdo. Poner a cocer, de preferencia en olla exprés, durante 30 minutos; y la cabeza alrededor de 1 hora. Cocer el grano durante 30 minutos, en olla exprés, junto con la cebolla tatemada y sal.
  2. Para la guarnición: Sofreír el chorizo levemente, junto con cebolla y ajo, armar los tacos y freír en aceite, reservar. Cortar la cebolla en cubos chicos, reservar.
  3. Para el pipián: Cortar los tomates en mitad, al igual que los chiles. Limpiar el ajo y la pepita (cuando tenga cáscara gruesa). Freír los tomates y los chiles en una olla con manteca de cerdo, retirar y reservar.
  4. Freír las pepitas y las especias en la misma manteca de cerdo, retirar y reservar.
  5. Licuar las hojas de lechuga, epazote, espinaca y las ramas de cilantro con un poco de líquido de cocción del cerdo, o del grano (todavía un poco calientes); agregar los tomates y los chiles, licuar; agregar las pepitas y las especias, licuar; sazonar con sal.
  6. Agregar manteca suficiente a una olla, calentar, y sofreír el pipián, durante 20 - 30 minutos, aprox., hasta que haga "ojitos verdes", o que haga ligeras burbujas en la superficie; reservar.
  7. Colocar el caldo de cerdo restante en una olla, agregar la carne, maíz y una cucharada de pipián, dejar que suelte hervor.
  8. Servir con chicharrón de cerdo, aguacate laminado, lechuga, pipián para agregar al gusto, tacos de chorizo, cebolla y limón.

As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your personal tastes in time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little basically hot, you can make straightforward modifications to achieve this objective. Simply put, start making your recipes on schedule. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you don't require to learn them however just if you master some basic cooking methods.

This isn't a total guide to quick as well as very easy lunch recipes yet its good something to chew on. With any luck this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this exceptional food Steps to Make Speedy Pozole verde con tacos dorados de chorizo (Guerrero). Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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